Gepost op

5 Dingen die je gezien moet hebben in Valencia

Éen van mijn favoriete bezigheden is reizen! Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend één weekje  naar Valencia geweest; echt een geweldige stad. We hebben ons zeker niet verveeld en het was heerlijk weer. Wij sliepen in het Expo-hotel. Dit lag 10 minuutjes buiten het bruisende centrum, maar wel direct naast een metrostation; ideaal dus. Voor een prikkie ga je de hele dag met de metro en kan je overal uitstappen waar je wilt. Het is qua metronetwerk net Rotterdam! Ik zal jullie mijn 5 bezienswaardigheden of dingen die je gedaan moét hebben als je in Valencia bent.
1. Huur een fiets!
Iets wat je moét doen als je in Valencia bent is het huren van een fiets. De oude rivier de Turia is drooggelegd, waardoor je nu 9 kilometer lang kunt genieten van een ontzettend mooi park. Je hebt totaal geen last van  auto’s of bussen. Je komt alleen andere toeristen op de fiets of te voet tegen. Wij zaten halverwege het park & zijn meerdere malen naar de haven en het strand gefietst. Zoals ik al zei was het heerlijk weer en konden we lekker genieten!

2. Bustour door de stad
Zoals bijna in elke grote stad kun je een bustour doen; lekker toeristisch dus! Je koopt een 24-uur kaart voor 17,50 en je kunt uitstappen waar en wanneer je maar wilt. Je ziet de hele stad, echt een aanrader om aan het begin van je vakantie te doen. Zo heb je alles globaal gezien (met uitleg in jouw taal) en kan je later tijdens je vakantie nog een keertje terugkomen.

3. Tour de Mestalla
Omdat mijn vriend en ik allebei gek zijn van sport, konden we het natuurlijk niet laten om een voetbalstation te bezoeken. Het stadion van FC Valencia. We kregen een rondleiding van een gids in het Engels en mochten overal komen. Dit duurde ongeveer 1,5 uur en kostte €9,- per persoon. Dit is dus nog eens leuk om te doen! (Later deze vakantie gingen we namelijk ook nog naar Barcelona, waar je zo €20,- per persoon kan neertellen voor een rondleiding, zonder gids, door het station).

4. Paëlla eten & lunchen bij La Rollerie
Wij zijn regelmatig naar het strand gegaan, waar ook ontzettend veel en gezellige tentjes te vinden waren. Valencia staat bekend om hun heerlijke Paëlla, dus wij ontkwamen er niet aan. We kregen een pan die gevuld was met verschillende soorten vis én kip; een weeshuis had ervan mee kunnen eten. Een echte delicatesse die je geproefd moét hebben! Voor de lunch zijn we vaak naar het centrum gegaan. Hier bevinden zich kleine, schattige restaurantjes en cafeetjes waar je tot in de late uurtjes wat kunt drinken. Om de lunchen raad ik ‘La Rollerie’ aan; wat een prestigieus cafeetje is dat zeg. Ontzettend gezellig en lekker eten. En misschien het leukste nog wel; de prijzen zijn afgestemd op de studenten had ik het idee. Alles was zó betaalbaar en lekker! Vooral het brood met zalm, rucola en mosterdsaus..

5. L’Oceanographic
Hier ben ik zelf niet naar binnen geweest, maar het bevindt zich dicht bij het strand.  Je schijnt het gezien te moéten hebben, maar mijn vriend en ik vonden het helaas te duur. Het is een aquarium en het is onderdeel van het Ciutat de les Arts i les Ciènes. Het is een apart, maar erg groot gebouw dat vanaf de buitenkant heel goed te bewonderen is. Wij zijn erlangs gefietst, omdat het aan het grote park ligt.

Ben jij wel eens in Valencia geweest & wat heb jij er allemaal gedaan?

Liefs, Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.