Gepost op

5 Redenen om met fruit te ontbijten

Ik ben er dól op: FRUIT! Niks is zo verfrissend om je dag te beginnen met fruit. Sinds een klein half jaartje ben ik ermee begonnen en ben er niet meer van af te slaan. Zoals jullie weten ben ik sinds een paar jaar qua eetpatroon helemaal omgeslagen: geen snoep, geen vlees en geen frisdrank meer. Ik wilde gezonder gaan leven, voor hoe ver ik het nog niet deed,  en vooral: lekkerder in mijn vel zitten; and it works! In deze post zal ik jullie uitleggen waarom het zo goed is voor je om je dag te beginnen met fruit. Lezen jullie mee?

  1. In de vroege morgen van 7 tot 11 doet je lichaam de zwaarste ontgifting. Wanneer je tijdens deze uren fruit eet wordt dit gebruikt voor verdere detoxificatie (ontgiftiging). Wanneer je begint met het eten van zwaar te verteren voedsel, stopt je lichaam met het ontgiftigen en gaat je lichaam het zware eten verteren (en dat is zonde want de ontgiftiging zorgt voor vernieuwing van cellen die je uiteindelijk mooier maken).
  2. Fruit als ontbijt is de perfecte manier om je lichaam langzaam te laten ontwaken en je spijsvertering en metabolisme (stofwisseling) te verhogen.
  3. De vezels uit het fruit reinigen je dikke darm en hierdoor krijg je een licht en fris gevoel, klaar om de dag te starten!
  4. Wanneer je genoeg fruit eet als ontbijt, heb je geen koffie nodig! De natuurlijke vruchtsuikers houden je hersenen scherp en energiek!
  5. Wetenschappelijk is aangetoond dat mensen die alleen fruit eten als ontbijt slanker, gezonder en productiever zijn tijdens de dag. Wat wil je nog meer?
Zoals ik net ook al zei, ging er echt een wereld voor me open. Vooral het laatste punt dat ik benoemde is bij mij echt uitgekomen. Ik voel me overdag ontzettend energiek en productief.

Zouden jullie alleen fruit eten als ontbijt?

Liefs,

Femke

Eén gedachte over “5 Redenen om met fruit te ontbijten

  1. Super handige weetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.